Slavonska riba na malo drugačiji način:
Priča o ispunjenju dječačkog sna


Vukovarac Miroslav Balaž djetinjstvo je proveo na Dunavu. I još otada taj diplomirani ekonomist sanja jedan te isti san – o slatkovodnoj ribi u obliku kobasica, odnosno ribasicama.
Dvojica prijatelja i sanjara počela su istraživati kako tržištu ponuditi ono što dosad nitko nije. Pribavili su sredstva, oformili tim i 100 % se dali u ostvarenje sna.
I tako su ribasice dobile svoje društvo – ćevapčiće i burgere. Prave ih od hrvatske riječne ribe, jedne vrste šarana. Svježa filetirana riba čini 80 % sastava. Ribu melju i dodaju začine s našeg podneblja – ružmarin, kadulju, bosiljak, lovor, slatku papriku… Proizvodi Panonica zatim se oblikuju, pakiraju u vakumiranu ambalažu i duboko zamrzavaju.
Miro i Goran žele probuditi vukovarski kraj, u potpunosti iskoristiti njegov potencijal. Usmjereni su na suradnju s lokalnim dobavljačima, obrtima, dunavskim ribarima.
Ostatak priče o upornosti, neodustajanju, problemima s kojima su se susretali, snazi volje i življenju sna dvojice prijatelja pogledajte u novom nastavku emisije Startaj Hrvatska.