Negativan utjecaj vaginalne suhoće na psihu i seksualni život
Suhoća rodnice može izazvati neugodne simptome kao što su svrbež, peckanje i lagani bolovi, što može utjecati na ženino samopouzdanje i njen odnos s partnerom.
Ako par nije otvoren za razgovor ili ako žena osjeća sram situacija se može zakomplicirati. Razgovor o vaginalnom zdravlju, iako može biti neugodan, važan je korak prema sretnijem odnosu.
Da bi žensko tijelo bilo spremno za seksualni odnos, neophodno je da postoji odgovarajuća vlažnost rodnice. Postoji mnogo uzroka zbog kojih može doći do nedostatka vlažnosti.
Žena može biti napeta ili nesposobna prepustiti se trenutku zbog različitih razloga, kao što su svakodnevne brige, stres ili previše obveza.
Suhoća rodnice također je česta tijekom trudnoće, posebno u prvom tromjesečju. Nije rijetkost da se trudnice dodatno plaše seksualnog odnosa upravo zbog straha da se djetetu nešto ne dogodi.
"Imala sam klijenticu koja je, zajedno sa svojim partnerom, došla na savjetovanje početkom trudnoće jer je osjećala strah od seksualnih odnosa, a kad bi ih imali, bili su bolni", kaže seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.
Pomogli su joj razgovor s partnerom, opuštanje i pronalaženje načina da odnosi budu sporiji i nježniji nego prije.
Učinkovit način rješavanja problema mogu biti i Lactogyn proizvodi.
Uz Lactogyn vagitorije žene si mogu olakšati nelagodu i probleme uzrokovane suhoćom rodnice. Pomaže i kod žena reproduktivne dobi zbog čestih upala te štiti žensko reproduktivno zdravlje.
Suhoća rodnice često dovodi do osjećaja nelagode i nezadovoljstva seksualnim životom, a najbolji način za rješavanje tih problema je otvoren odnos između para.