Hrskavi
Wasa kruščić na veganski način
Nutricionistica Zrinka Babić pripremila je zdravu i ukusnu večeru – Wasa s dimljenim tofuom, avokadom i sezamom!
Dimljeni tofu sadrži bogatstvo proteina i minerala za vegane i svejede.
Veganska majoneza odlična je za teksturu i okus s manje kalorija i savršena je kao umak.
Sezam je izvor kalcija i antioksidativnih spojeva koji ovom obroku daju dodatnu nutritivnu vrijednost.
2 Wasa kruščića
dimljeni tofu
pola avokada
1 čajna žličica veganske majoneze
1 čajna žličica sezamovih sjemenki
trakice paprike
kolutovi krastavca
crni papar
sol
maslinovo ulje




Sastojci:

1. Narezati tofu na šnite, dodati kap maslinovog ulja na tavu i malo prepržiti tofu s obje strane.
2. Avokado zgnječiti vilicom ili u blenderu, dodati mu mrvicu maslinovog ulja, papra i soli te pomiješati.
3. Po želji, na istoj tavi na kojoj se prži tofu mogu se malo i popržiti trakice paprike.
4. Svaki Wasa kruščić premazati avokadom, pa dodati šnite tofua, potom dodati malo veganske majoneze.
5. Na suhoj tavi malo popržiti sezamove sjemenke i posipati po tofu, odnosno veganskoj majonezi.
6. Dodati povrće po želji.





Priprema:

Avokado daje zdrave masnoće i vlakna za uravnotežen obrok, savršen i za vegane i za svejede.